Site coolinaria.ro

Mamaliga dulce cu ananas


Nici mamaliga, nici prajitura propriu-zisa, aceasta reteta din Caraibe ne delecteaza cu un amestec inedit de malai, porumb, ananas si cascaval.

Mamaliga dulce cu ananas

Ingrediente:
  • 125 gr faina
  • 175 gr malai
  • 2 linguri praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 230 gr unt, la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 4 oua
  • 250 gr porumb din conserva
  • 120 gr ananas din conserva, zdrobit si scurs
  • 120 gr cascaval ras
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Ungeti cu unt o tava de copt de aprox. 23 x 23 cm si tapetati-o cu faina.
Intr-un castron, amestecati cu telul faina cu malaiul, praful de copt si sarea. Lasati deoparte.
Mixati untul cu zaharul.
Cu mixerul inca pornit, adaugati cate un ou, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Adaugati porumbul, ananasul si cascavalul si mixati pana se omogenizeaza.
La viteza mica, incorporati amestecul de faina.
Turnati aluatul in tava si dati la cuptor pana se rumeneste pe margini si trece testul cu scobitoarea, aprox. 1 ora.

Foto: Flickr


Pofta buna!