Site coolinaria.ro

Omleta turceasca


Omleta turceasca (Menemen) este o omleta picanta cu legume, in general rosii, ceapa si ardei iuti.
Este o reteta ideala pentru un mic dejun tarziu de week-end.

Omleta turceasca

Ingrediente:
  • Pentru 4 persoane:
  • 1 ceapa rosie
  • 3 ardei iuti verzi
  • 3 rosii mari
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 6 oua
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 20 gr unt
Mod de preparare:
Taiati rosiile pe din doua si dati-le prin razatoare intr-un caston. Lasati deoparte.
Tocati fin ceapa si ardeii iuti, curatati in prealabil de seminte.
Topiti untul intr-o tigaie mare si sotati ceapa pana se inmoaie.
Adaugati ardeii si mai lasati pe foc 5 minute.
Adaugati rosiile rase si pasta de tomate.
Micsorati flacara si lasati pe foc pana se evapora aproape tot lichidul.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.

Cat timp scade lichidul, spargeti ouale intr-un castron mare, adaugati cimbru si fulgi chili si asezonati cu sare si piper.
Bateti ouale cu telul pana se combina omogen toate ingredientele.
Cand mai ramane foarte putin lichid in tigaie, adaugati ouale batute si amestecati cu grija, ca la jumari.
Nu lasati omleta prea mult pe foc, trebuie sa rezulte o compozitie fina, chiar usor lichida, pentru ca acesta e tot farmecul preparatului.
Chiar inainte de a lua omleta de pe foc, adaugati 3/4 din cantitatea de patrunjel, pastrand restul pentru decor.

Puneti omleta pe felii de paine prajita, cu ajutorul unei linguri si presarati patrunjel.

Foto: Flickr


Pofta buna!