Puteti omite apa de trandafiri daca nu aveti la indemana, dar ar fi pacat sa renuntati la aceasta aroma deosebita.
Preparati siropul din apa cu zahar intr-o craticioara. Fierbeti-l la foc domol 5 minute.
Lasati sa se raceasca si apoi amestecati in el restul ingredientelor.
Dati la rece pana aveti nevoie de el.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti cu unt o forma de copt rotunda, cu fund detasabil, de 24 cm diametru.
Bateti albusurile cu un praf de sare pana se formeaza varfuri moi.
Adaugati treptat 100 gr zahar si bateti pana obtineti o compozitie fina si lucioasa.
Bateti galbenusurile pana se deschid la culoare.
Adaugati zaharul ramas si bateti pana se dizolva.
Amestecati in galbenusuri fisticul macinat, ghimbirul si cateva linguri din albusul batut.
Adaugati galbenusurile peste albusuri si incorporati cu grija.
Transferati amestecul in forma de copt si presarati uniform fistic intreg sau jumatati.
Coaceti 45 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca 15-20 de minute in cuptor, cu usa deschisa.
Intepati prajitura de jur imprejur cu un bat de frigaruie si turnati deasupra siropul rece.
Lasati la temperatura camerei minim 10 minute inainte de a servi cu inghetata sau iaurt rece.
Foto: Flickr
Pofta buna!