Site coolinaria.ro

Supa crema de rosii cu portocale


Servita rece, aceasta supa crema isi accentueaza gustul racoritor dat de zeama de portocala.

Supa crema de rosii cu portocale

Ingrediente:
  • 1 kg rosii, taiate in doua
  • 2-3 catei de usturoi, tocati fin
  • 60 ml ulei de masline
  • 2 buc. praz, tocat
  • 2 morcovi, tocati
  • 2 tulpini de telina, tocate
  • 1/4 lingurita chimen
  • 1 L supa de legume (din concentrat)
  • 120 ml suc de portocale proaspat (de la 2 portocale mari)
  • sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Puneti jumatatile de rosii intr-o tava de copt, stropiti cu 30 ml ulei de masline si presarati sare, piper si usturoi.
Coaceti-le 40 de minute.
Intre timp, puneti uleiul de masline ramas intr-o oala si sotati la foc mediu morcovii, prazul si telina, asezonate cu chimen.
Dupa cateva minute, adaugati supa de legume si acoperiti cu capac.
Lasati pe foc 20 de minute, sau pana se inmoaie morcovii.
Adaugati rosiile coapte si zeama de portocale si aduceti la fierbere un minut.
Luati supa de pe foc si lasati-o sa se raceasca putin inainte de a o pasa in blender.

Foto: Flickr


Pofta buna!