Site coolinaria.ro

Supa de usturoi cu foietaj


Serviti aceasta supa rustica delicioasa rupand in ea capacul de aluat, cat este inca fierbinte.

Supa de usturoi cu foietaj

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 45 ml ulei
  • 4 catei de usturoi, curatati si feliati
  • 6-8 felii de paine uscata (sau proaspata)
  • 1 lingura rasa boia de ardei
  • 1 L supa de pui
  • 100 gr sunca, taiata cubulete
  • sare, dupa gust
  • 4 oua + 1 ou batut
  • 1 foaie de aluat de patiserie
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati usturoiul si rumeniti-l.
Adaugati cubuletele de sunca si sotati-le cu usturoiul.
Adaugati feliile de paine si alsati-le sa prinda putina culoare.
Adaugati boia de ardei, si imediat dupa, supa de pui. Altfel, boiaua prinde un gust amar.
Lasati supa sa fiarba inabusit la foc mic jumatate de ora.
Asezonati dupa gust.

Turnati supa in 4 boluri rezistente la cuptor.
Spargeti un ou in fiecare bol.
Ungeti marginea bolurilor cu putin ou batut.
Decupati cercuri din foaia de aluat, cu aprox. 1 cm mai mari decat bolurile si sigilati-le cu ele. Ungeti-le cu ou batut.
Puneti bolurile in cuptor 10-15 minute pana se rumeneste aluatul si se umfla.
Ouale ar trebui sa fie deja facute, dar cu galbenusul inca moale.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!