Site coolinaria.ro

Bors a la russe




Ingrediente:
  • Coaste de vita 1,500 kg
  • Varza dulce 0,200 kg
  • Ceapa 0,200 kg
  • Morcov 0,200 kg
  • Sfecla rosie 0,200 kg
  • Cartofi 0,300 kg
  • T elina radacina 0,100 kg
  • Rosii proaspete 0,500 kg
  • Ulei 50 ml
  • Leustean, patrunjel verde 2+1 leg.
  • Bors proaspat (sau Magic) 1 l
  • Sare (delicat sau vegeta) 30 g
  • Smântâna 0,200 kg
  • Patrunjel radacina 0,100 kg
Mod de preparare:
Coastele de vita, se mai spune si blet, se taie în portii, se spala, se oparesc si se pun la fiert cu 3,5 litri de apa clocotita. Se fierbe 1 ora si 30 de minute, spumându-se continuu pâna ramâne supa limpede. Varza dulce se curata de prima frunza, se scoate cotorul si se spala, dupa aceea se taie suvite subtiri. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Cartoful se curata, se spala si se taie careuri mici. Morcovul se curata, se spala si se da prin razatoarea mare, telina, patrunjelul radacina la fel Rosiile se spala, se oparesc, se curata de pielite si se taie marunt. Într-o tigaie se încinge uleiul în care se caleste morcovul, telina si patrunjelul fara a se prajii. Se adauga bulionul si se baga în oala împreuna cu sarea, borsul, varza, ceapa, cartofii si rosiile. Se fierb împreuna 30 de minute dupa care se ia de pe foc. Se adauga verdeata spalata si tocata marunt. Se opreste putina pentru a o presara pe deasupra în momentul servirii. Sfecla rosie se curata, se spala si se da prin razatoarea mare, i se da un praf de sare, se stoarce si sfecla se pune în ciorba o data cu zarzavatul, iar zeama de sfecla la sfârsit, dupa care se mai da în doua trei clocote. Se serveste cu smântâna si verdeata tocata marunt pe deasupra. Timp de preparare 3 ore. Daca respectati reteta veti obtine una dintre cele mai bune ciorbe.

Aceasta reteta se gaseste in cartea: "199 Retete usoare si gustoase" de Rodica Ecaterina Velescu. Pentru a comanda aceasta carte: www.amaltea.ro


Pofta buna!