Cantitatile date sunt pentru 2 portii de garnitura sau o portie de fel principal lejer.
Incingeti o tigaie adanca la foc mediu si adaugati 15 ml ulei de masline.
Adaugati ciupercile si prajiti-le pana se inmoaie.
Stropiti cu putin coniac si, dupa ce scade zeama, scoateti ciupercile si lasati-le deoparte.
Puneti tigaia inapoi pe foc, adaugati inca 15 ml de ulei de masline si 10 gr unt.
Dupa ce se topeste untul, adaugati ceapa si prajiti-o usor pana devine transparenta.
Adaugati orezul si asigurati-va ca toate boabele sunt bine unse cu ulei si unt.
Adaugati un polonic de supa si amestecati in continuu.
Dupa ce se absoarbe aproape tot lichidul, mai adaugati un polonic si repetati pana ce orezul este bine patruns.
Adaugati ciupercile, parmezanul si smantana si amestecati.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.
Foto: Flickr
Pofta buna!