Site coolinaria.ro

Supa de ceapa


Aceasta reteta frantuzeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Vaporu' si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucuresti (vis-a-vis de Parcul Carol).

Supa de ceapa

Ingrediente:
  • 2 kg ceapa alba
  • 300 gr salota (ceapa frantuzeasca)
  • 700 gr branza Gruyere
  • supa de vita
  • bagheta frantuzeasca
  • crengute de cimbrisor
  • unt
  • vin rosu
  • sare si piper
Mod de preparare:
Ceapa alba si ceapa frantuzeasca (salota) se curata si se taie felii intr-o cratita.
Apoi se pun crengute de cimbrisor, piper si sare si se calesc toate ingredientele in unt si vin rosu.
Se adauga supa de vita si se lasa la fiert aproximativ 35 de minute.

Se monteaza intr-un vas ramekin cu crutoane de paine si branza Gruyere si se gratineaza la cuptor aproximativ 10 minute la 200 grade Celsius.


Pofta buna!