Site coolinaria.ro

Clafoutis cu afine


Cantitatile date sunt pentru 8 portii delicioase de prajitura cu afine, care se pot servi atat calde, cat si reci.

Clafoutis cu afine

Ingrediente:
  • 4 oua mari
  • 175 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 200 gr afine
  • 2-3 ml esenta de vanilie
  • 2 lingurite coaja de portocala rasa
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti 8 vase mici de ceramica (ramekin) si impartiti in ele afinele. Lasati deoparte.
Bateti ouale cu zaharul. Adaugati lapte, vanilie si coaja de portocala.
Cerneti faina cu sarea peste ingredientele umede si amestecati pana se omogenizeaza.
Turnati aluatul obtinut peste afine si puneti vasele ramekin intr-o tava de copt.
Dati la cuptor 40-45 de minute sau pana se rumenesc usor.
Pudrati cu zahar si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!