Site coolinaria.ro

Vita in sos de bere




Ingrediente:
  • 1 kg de carne de vaca
  • 2 cepe mari
  • 6 morcovi medii
  • 2 linguri de faina
  • grasime
  • o legatura de patrunjel
  • 1 cana de bere (Guiness)
  • 1/2 cana de cidru sec
Mod de preparare:
In aceasta reteta, Guiness, bere traditionala irlandeza, are rolul de a patrunde si de a asezona carnea in timp ce este fiarta innabusit.

Taiati carnea in bucati si decojiti ceapa si morcovii. Dati prin faina carnea si scufundati-o in grasimea fierbinte. Puneti ceapa la prajit usor pana devine translucida. Adaugati carnea si morcovii peste care turnati cidrul si berea. Aduceti la punctul de fierbere, moment in care reduceti temperatura si lasati sa fiarba innabusit pentru 1 ora si jumatate. Verificati din cand in cand sa nu se evapore lichidul si adaugati apa daca este nevoie.
Presarati patrunjel taiat marunt si serviti cu cartofi fierti.


Pofta buna!