Site coolinaria.ro

Hummus cu rosii deshidratate


Ideal pentru pachetelul de la serviciu sau ca gustare, hummus-ul este acum imbunatatit cu rosii deshidratate, usturoi si oregano.

Hummus cu rosii deshidratate

Ingrediente:
  • 850 gr naut din conserva, clatit si scurs
  • 80 ml iaurt grecesc
  • 50 gr pasta de susan (tahini)
  • 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 25 gr rosii deshidratate (conservate in ulei), tocate
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 10 ml zeama de lamaie
  • coaja rasa de la 1/4 lamaie
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Puneti in robotul de bucatarie nautul, rosiile deshidratate, iaurtul pasta de susan si usturoiul.
Pasati pana ce compozitia devine fina si omogena.
Adaugati oregano si amestecati.
Asezonati dupa gust cu sare, zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Dati la rece 2 ore inainte de a servi.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!