Site coolinaria.ro

Friptura de vita cu anason


Serviti aceasta friptura cu garnitura de orez cu legume sau piure.
Daca preferati sa o serviti rece, incorporati-o intr-o salata.

Friptura de vita cu anason

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de arahide
  • 450 gr carne de vita, taiata cubulete
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 45 ml sos de soia
  • 15 ml apa + plus extra, daca e nevoie
  • 1 lingurita sare
  • 45 ml sherry
  • 1 lingurita zahar
  • 2 stelute de anason
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-un wok si rumeniti carnea uniform.
Adaugati restul ingredientelor si aduceti la fierbere.
Acoperiti cu capac, micsorati flacara si lasati sa se inabuseasca 45 de minute.
Intoarceti carnea si, daca incepe sa se usuce, mai adaugati apa.
Luati capacul si lasati sa scada putin.
Mai lasati pe foc inca 45 de minute.
Scoateti friptura din tava, indepartati anasonul si lasati sa se odihneasca 5 minute la cald.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!