Site coolinaria.ro

Fajitas




Ingrediente:
  • 1/2 kg carne de porc (sau pui, la alegere)
  • 1 ceapa mare (alba) taiata in bucati
  • legume proaspete (mazare, porumb, morcovi)
  • 2 ardei grasi mari, curatati de seminte si taiati pe toata lungimea in felii groase de aproximativ un cm sucul de la o lime
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 capatani de usturoi curatat si tocat
  • o lingurita rasa de sare
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce (iute, daca vrei)
  • 1/2 lingurita curry
  • 1/2 lingurita piper
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele pentru marinata intr-un castron. Se pune carnea si se lasa cel putin o ora pentru a se patrunde (daca nu sunteti grabit se poate lasa toata noaptea in frigider).

Se pun cateva lingurite de ulei de masline intr-o tigaie incinsa. Se pun la prajit bucatile de carne, cate aproximativ 3 minute pentru fiecare parte. Cand este rumenita bine se scoate din tigaie si se lasa 5 minute. Focul se da mai mic (la o viteza medie) si in tigaie se completeaza uleiul. Se pun legumele: ceapa si ardeiul si se tin pe foc pana in momentul in care ceapa capata o tenta translucida.

Taiati bucatile de carne in fasii cat mai inguste cu putinta.
Serviti imediat (cat este mancarea calda), impreuna cu tortila calde.


Pofta buna!