Site coolinaria.ro

Crema de portocale rosii


Daca iubiti crema de lamaie in deserturile de casa, trebuie sa incercati si aceasta variatie cu portocale rosii!

Crema de portocale rosii

Ingrediente:
  • 100 gr zahar
  • 120 ml zeama de portocale rosii
  • 2 oua mari
  • coaja rasa de la 1 portocala rosie
  • un praf de sare
  • 60 gr unt nesarat, taiat cubulete
Mod de preparare:
Acoperiti un castron cu tifon si lasati-l deoparte.
Intr-o craticioara, bateti ouale cu zahar, zeama de portocale si coaja rasa.
Puneti pe foc mic, adaugati untul si continuati sa amestecati cu telul pana se topeste.
Mariti putin flacara si continuati sa amestecati pe foc 10-15 minute, pana se ingroasa crema si incepe sa semene cu un jeleu. Ar trebui sa aiba 70 de grade Celsius.
Luati de pe foc si turnati imediat in castron, strecurand prin tifon.
Acoperiti si dati la rece.
Puteti pastra crema in frigider o saptamana.

Foto: Flickr


Pofta buna!