Site coolinaria.ro

Pulpa de porc marinata


Pentru cele mai bune rezultate, se recomanda sa lasati carnea la marinat 2 zile(!), asadar trebuie sa planificati din timp acest fel de mancare.

Pulpa de porc marinata

Ingrediente:
  • 700 gr pulpa de porc fara grasime
  • 15 ml ulei de masline
  • 40 gr untura sau unt
  • 230 gr ceapa, tocata fin
  • 6 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • sare
  • Pentru marinata:
  • 200 ml vin alb
  • 30 ml sherry
  • 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • cuisoare (1 buc.)
  • 4 frunze dafin
  • 2 linguri boia de ardei
Mod de preparare:
Taiati carnea cubulete de aprox. 4 cm.
Procesati in blender sau robotul de bucatarie toate ingredientele pentru marinata, pana obtineti o pasta fina.
Amestecati carnea si marinata intr-un castron nemetalic, acoperiti si dati la rece 48 de ore.

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Incingeti uleiul cu untul intr-o tigaie adanca.
Prajiti ceapa si usturoiul 10 minute, pana se inmoaie.
Puneti intr-o tava de cuptor ceapa, usturoiul, carnea si marinata, amestecati bine, acoperiti si dati la cuptor o ora.
Verificati la fiecare 20 de minute si mai adaugati apa daca incepe sa se usuce mancarea.
Asezonati cu sare, dupa gust, si serviti cu garnitura de orez simplu si porumb.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!