Conopida la cuptor cu capere
Cantitatile date sunt pentru 2 portii de garnitura.
Ingrediente:
- 1 conopida mare
- 30 ml ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- Pentru vinegreta:
- 60 ml ulei de masline extra-virgin
- 15 ml zeama de lamaie
- 1 lingura capere
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Separati conopida in buchetele si puneti-le intr-o tava de copt.
Stropiti cu ulei de masline, asezonati cu sare si amestecati, pentru ca buchetelele de conopida sa fie acoperite uniform.
Dati la cuptor 40-50 de minute, pana se rumeneste conopida.
Intr-un castronel, amestecati ingredientele pentru vinegreta.
Serviti garnitura de conopida stropita cu vinegreta, impreuna cu felul principal preferat.
Foto: Flickr
Pofta buna!