Mancare traditionala in Paraguay, aceasta reteta este o combinatie intre supa si tocanita, se prepara cu carne tocata si se serveste cu parmezan ras.
Maruntiti carnea tocata in robotul de bucatarie si lasati deoparte (cu tot cu zeama lasata).
Incingeti uleiul si sotati ceapa cu ardeii iuti pana se inmoaie ceapa.
Adaugati rosiile din conserva si lasati pe foc pana se ingroasa si se omogenizeaza compozitia, aprox. 5 minute.
Lasati amestecul sa se raceasca usor.
Puneti carnea si zeama intr-o craticioara.
Adaugati amestecul de rosii cu ceapa si adaugati supa de vita nesarata sau apa, amestecand bine.
Aduceti la fierbere la foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn.
Adaugati orezul si lasati sa fiarba inabusit, continuand sa amestecati, aprox. 15 minute. Asezonati.
Daca asezonati mai devreme, riscati sa se separa carnea de zeama.
Mai lasati pe foc cateva minute, amestecand in continuu si serviti in boluri individuale, ornate cu parmezan ras.
Varianta de gatit:
In loc de orez, puteti pune 2 morcovi feliati subtire in amestecul de rosii cu ceapa, impreuna cu o lingurita de oregano uscat.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!