Site coolinaria.ro

Chec cu iaurt si mure


Serviti o felie de chec la micul dejun sau ca gustare la o ceasca de ceai.

Chec cu iaurt si mure

Ingrediente:
  • 250 ml iaurt
  • 80 ml ulei vegetal
  • 225 gr zahar extrafin
  • 1 lamaie (zeama si coaja rasa)
  • 2 oua
  • 210 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 20-25 mure
Mod de preparare:
Spalati murele.
Ungeti o tava de chec de 1 kg si preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Amestecati cu telul iaurtul cu zaharul, uleiul, zeama si coaja de lamaie.
Adaugati ouale pe rand.
Cerneti faina cu praful de copt si omogenizati aluatul.
Turnati jumatate din aluat in forma de chec si puneti jumatate din cantitatea de mure.
Turnati restul aluatului si adaugati murele ramase. Apasati-le usor, una cate una, in aluat.
Dati la cuptor 45-50 de minute, pana creste checul si devine auriu.

Foto: Flickr


Pofta buna!