Site coolinaria.ro

Cod marinat la cuptor


Reteta este inspirata din bucataria Marthei Stewart si se poate prepara cu orice fel de peste alb.

Cod marinat la cuptor

Ingrediente:
  • 700 gr file de cod alb (2-2,5 cm grosime)
  • Pentru marinata:
  • 60 ml zeama de lamaie
  • 80 ml ulei de masline extra-virgin
  • 30 ml otet balsamic
  • 1/2 ceapa rosie, feliata
  • 5 gr patrunjel tocat
  • 2 ansoa, clatite bine si tocate
  • 1 lingura capere in saramura, clatite
  • coaja rasa fin de la 2 lamai
  • 1 lingurita boabe de piper negru, zdrobite
  • 1 lingura sare grunjoasa
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele pentru marinata intr-un castron mediu nemetalic (preferabil din sticla) si folositi-o imediat.
Marinati pestele 2 ore.
Intre timp, preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Dati pestele la cuptor intr-o tava, cu tot cu marinata, timp de 25 de minute. Stropiti-l din cand in cand cu marinata din tava.

Foto: Flickr


Pofta buna!