Cod marinat la cuptor
Reteta este inspirata din bucataria Marthei Stewart si se poate prepara cu orice fel de peste alb.
Ingrediente:
- 700 gr file de cod alb (2-2,5 cm grosime)
- Pentru marinata:
- 60 ml zeama de lamaie
- 80 ml ulei de masline extra-virgin
- 30 ml otet balsamic
- 1/2 ceapa rosie, feliata
- 5 gr patrunjel tocat
- 2 ansoa, clatite bine si tocate
- 1 lingura capere in saramura, clatite
- coaja rasa fin de la 2 lamai
- 1 lingurita boabe de piper negru, zdrobite
- 1 lingura sare grunjoasa
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele pentru marinata intr-un castron mediu nemetalic (preferabil din sticla) si folositi-o imediat.
Marinati pestele 2 ore.
Intre timp, preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Dati pestele la cuptor intr-o tava, cu tot cu marinata, timp de 25 de minute.
Stropiti-l din cand in cand cu marinata din tava.
Foto: Flickr
Pofta buna!