Site coolinaria.ro

Ardei umpluti de post


In postul Sfintei Marii, incercati aceasta reteta de ardei umpluti cu mazare si ceapa - fara orez!

Ardei umpluti de post

Ingrediente:
  • 4 ardei grasi mari
  • 60 ml ulei de masline + extra pt stropit
  • 150 gr mazare, decongelata
  • 1 ceapa rosie mare, curatata si tocata fin
  • 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 30 ml vin alb
  • 150 gr miez de paine, maruntit
  • fulgi de ardei iute
  • sare si piper nrgru proaspat macinat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Taiati capacelele ardeilor si curatati-i de seminte si membranele albe.
Pastrati capacele de ardei.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si asezonati-l cu putin piper.
Sotati ceapa si usturoiul 4 minute.
Intre timp, zdrobiti usor mazarea, ca sa absoarba mai bine uleiul aromat.
Adaugati mazarea in tigaie si mai sotati 4 minute.
Inmuiati miezul de paine in vin si amestecati-l cu mazarea si ceapa calite.
Luati de pe foc.
Asezonati interiorul ardeilor cu sare, piper si fulgi de ardei iute.
Distribuiti amestecul de mazare in cei 4 ardei si stropiti cu putin ulei de masline.
Asezati la loc capacelele taiate si dati la cuptor 25 de minute.

Daca nu tineti post, puteti amesteca miezul de paine cu putin parmezan ras, pentru un plus de savoare.

Photo: Pixabay


Pofta buna!