Site coolinaria.ro

Sparanghel dulce-acrisor


Daca v-ati saturat de retetele de post clasice, incercati si aceasta mancare de sparanghel.

Sparanghel dulce-acrisor

Ingrediente:
  • 1 lingurita usturoi zdrobit
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 30 ml ulei de arahide
  • 225 gr sparanghel, feliat subtire pe diagonala
  • 60 ml otet balsamic
  • 50 gr zahar brun
  • 15 ml sos de soia
  • putina zeama de lamaie
  • 15 ml sherry sec sau otet din vin
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura malai
Mod de preparare:
Aduceti apa la fierbere si opariti sparanghelul cateva minute. Scurgeti bine.v Incingeti uleiul, adaugati bucatile de spranghel si sotati 4 minute.
Amestecati malaiul cu o lingura de apa rece si lasati deoparte.
Adaugati in tigaie ghimbir si usturoi si sotati un minute pana incepe sa se rumeneasca usturoiul.
Adaugati zahar, otet balsamic, vin sau sherry, sos de soia, zeama de lamaie si sare.
Lasati pe foc 2 minute sa se patrunda amestecul.
Adaugati mixul de malai si sotati 1 minut, amestecand.
Serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!