Site coolinaria.ro

Supa de usturoi cu fidea


Daca doriti o supa mai usturoiata, nu e nicio problema sa puneti mai mult usturoi, dar trebuie sa cresteti proportional si cantitatea de unt.

Supa de usturoi cu fidea

Ingrediente:
  • 2 linguri unt
  • 6 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 1,7 L supa de legume
  • 75 gr fidea de orez (vermicelli), rupta in bucatele de 2-3 cm
  • 1 1/2 lingurita sare
  • un praf de piper negru
  • 1 lingurita menta uscata
  • 2 linguri patrunjel tocat fin
Mod de preparare:
Incingeti untul intr-o tigaie mare si adaugati usturoiul.
Prajiti usturoiul la foc mic 2-3 minute, avand grija sa nu se arda.
Adaugati boia de ardei, amestecati si adaugati imediat supa de legume. Aduceti la fierbere.
Adaugati fideaua, condimentati cu sare si piper si micsorati flacara.
Lasati sa fiarba inabusit, cu capac, 10 minute.
Adaugati menta, amestecati si mai lasati sa fiarba la foc mic cateva minute.
Puneti supa in farfurii, presarati patrunjel tocat si serviti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!