Site coolinaria.ro

Supa Thai de pepene galben


Desi vara se apropie de sfarsit, ne putem inca delecta cu o supa racoritoare de pepene galben cu menta.

Supa Thai de pepene galben

Ingrediente:
  • 1 pepene galben
  • 1 castravete mare
  • 1 fir de lemongrass
  • 1 lingurita cu varf de ghimbir proaspat ras
  • 1 ardei iute mic, tocat fin
  • 200 ml lapte de cocos
  • un pumn de busuioc
  • un pumn de menta
  • 1 lime (zeama si coaja rasa)
Mod de preparare:
Taiati pepenele in doua si indepartati semintele.
Scoateti pulpa pepenelui cu lingura si puneti-o in blender sau robotul de bucatarie.
Curatati castravetele si tocati-l cubulete. Adaugati-l peste pepene.
Loviti putin tulpina de lemongrass cat sa se turteasca si sa se mai inmoaie si curatati-o.
Feliati subtire, incepand de la baza si apoi tocati fin pana obtinei 1 lingurita cu varf.
Adaugati in blender/robotul de bucatarie impreuna cu ghimbirul, ardeiul iute, laptele de cocos, busuiocul, menta, zeama si coaja de lime.
Pasati pana se omogenizeaza si mai adaugati lemongrass, ghimbir sau zeama de lime, dupa preferinte.
Cand obtineti gustul ideal, puneti compozitia la rece.
Serviti aceasta supa cu lapte de cocos si busuioc proaspat.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!