Site coolinaria.ro

Paine Stromboli


Serviti aceasta delicioasa paine italiana ca atare sau insotita de o salata.

Paine Stromboli

Ingrediente:
  • 15 gr drojdie proaspata
  • pana la 350 m apa minerala carbogazoasa, la temperatura camerei
  • 500 gr faina alba pt paine
  • 3/4 lingurita sare
  • un praf de zahar
  • 15 ml ulei de masline Pentru umplutura:
  • 45 ml ulei de masline
  • usturoi, dupa gust, tocat fin
  • 50 gr rosii deshidratate, tocate
  • o mana de frunze de busuioc
  • 250 gr provolone afumat
  • 125 gr mozzarella
  • Pentru topping:
  • 15 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare grunjoasa
Mod de preparare:
Dizolvati drojdia in 150 ml apa minerala.
Cerneti faina cu sarea intr-un bol pentru mixer. Adaugati un praf de zahar.
Dupa ce se dizolva drojdia, amestecati-o cu faina si adaugati uleiul de masline si apa minerala, atat cat sa se formeze un aluat umed. E mai bine ca aluatul sa fie mai umed, decat prea uscat.
Lasati sa se odihneasca 10 minute.

Tapetati cu faina blatul de lucru si mainile si framantati aluatul 10 minute, pana devine omogen si elastic. Chiar daca aluatul se lipeste la inceput de maini, pe masura ce-l framantati, se mai absoarbe din umezeala.
Formati o bila de aluat, asezati-o intr-un castron uns cu ulei si acoperiti cu folie alimentara.
Lasati deoparte o ora, pana aproape ca-si dubleaza volumul.
Apasati usor aluatul cu varful degetelor, modelati iar bila de aluat si mai lasati-o la crescut 45 de minute.

Tapetati cu faina din belsug blatul de lucru si intindeti aluatul cu un sucitor, pana obtineti un dreptunghi de aprox. 2,5 cm grosime.
Ungeti aluatul cu ulei de masline, presarati usturoi, rosii deshidratate, frunze de busuioc si cele 2 tipuri de branza.

Rulati aluatul, ca pe o rulada obisnuita, intinzand usor aluatul, daca e nevoie, pentru a va asigura ca toata umplutura este acoperita perfect.
Puneti painea intr-o tava de copt si lasati sa creasca pana ce aproape ca-si dubleaza volumul.

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Faceti cateva gauri in aluat (partea de sus a painii), pentru ca branza topita la cuptor sa "erupa" pe-acolo.
Ungeti cu ulei de masline si presarati cu sare grunjoasa.
Dati la cuptor 25 de minute, dupa care intoarceti tava.
Mariti temperatura la 220 grade Celsius si mai lasati painea in cuptor 20 de minute.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!