Site coolinaria.ro

Moelleux cu ciocolata si portocale


Cantitatile date sunt pentru 4 prajituri aromate cu care sa va incantati invitatii.

Moelleux cu ciocolata si portocale

Ingrediente:
  • 120 gr ciocolata neagra
  • 30 gr unt
  • 3 oua
  • 80 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 portocale
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Topiti ciocolata cu untul maruntit la microunde sau la baie de aburi.
Spalati portocalele si razuiti coaja.
Incorporati ouale unul cate unul in ciocolata topita cu unt, amestecand bine cu telul.
Adaugati zaharul, faina si coaja de portocala rasa.
Ungeti interiorul formelor de inox cu unt, tapetati-le cu faina si asezati-le intr-o tava de copt.
Turnati compozitia in forme si dati la cuptor 20 de minute.
Lasati sa se mai raceasca inainte de a scoate desertul din forme – cercurile din inox sunt foarte fierbinti cand le scoateti din cuptor.

SFATUL BUCATARULUI:
Puteti prepara si un sos caramel cu portocale cu care sa serviti prajiturile:
- stoarceti cele 2 portocale;
- preparati caramel din 50 gr zahar;
- luati caramelul de pe foc si adaugati zeama de portocala si putina scortisoara;
- puneti din nou pe foc, amestecand incontinuu pana obtineti consistenta dorita.
Turnati sosul caramel peste prajituri si serviti imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!