Site coolinaria.ro

Mancarica de ton


Incercati o reteta clasica frantuzeasca specifica regiunii Provence: ton cu rosii, ceapa si usturoi. Optional, puteti adauga in marinata o bucatica de ghimbir.

Mancarica de ton

Ingrediente:
  • 2 lamai
  • 4 felii ton proaspat
  • 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 ceapa medie, curatata si feliata
  • 2 rosii mari, tocate
  • 1 fir de patrunjel tocat
  • 1 fir de cimbru (doar frunzele)
  • 1 frunza de dafin
  • faina
  • sare si piper
  • 30 ml ulei
Mod de preparare:
Preparati o marinata din zeama si coaja rasa a lamailor, usturoi zdrobit, sare si piper si o lingura de apa.
Puneti tonul la marinat intr-o cutie cu capac si dati la rece minim 2 ore.

Scoateti tonul din marinata si tamponati-l cu prosoape de hartie.
Asezonati faina cu sare si piper.
Dati pestele prin faina.
Incingeti uleiul intr-o tigaie la foc mare si adaugati un praf de piper.
Prajiti pestele 2 minute pe fiecare parte.
Puneti-l deoparte si pastrati-l cald.
Micsorati flacara si sotati ceapa 5 minute, pana se inmoaie.
Adaugati ierburile, rosiile, tonul si marinata.
Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit 15 minute.
Serviti cu garnitura de orez.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!