Incercati o reteta clasica frantuzeasca specifica regiunii Provence: ton cu rosii, ceapa si usturoi. Optional, puteti adauga in marinata o bucatica de ghimbir.
Preparati o marinata din zeama si coaja rasa a lamailor, usturoi zdrobit, sare si piper si o lingura de apa.
Puneti tonul la marinat intr-o cutie cu capac si dati la rece minim 2 ore.
Scoateti tonul din marinata si tamponati-l cu prosoape de hartie.
Asezonati faina cu sare si piper.
Dati pestele prin faina.
Incingeti uleiul intr-o tigaie la foc mare si adaugati un praf de piper.
Prajiti pestele 2 minute pe fiecare parte.
Puneti-l deoparte si pastrati-l cald.
Micsorati flacara si sotati ceapa 5 minute, pana se inmoaie.
Adaugati ierburile, rosiile, tonul si marinata.
Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit 15 minute.
Serviti cu garnitura de orez.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!