Site coolinaria.ro

Budinca de orez cu dulceata


Obtineti rapid o budinca de orez la cuptor, foarte aromata, pe care o serviti cu sos de dulceata cald.

Budinca de orez cu dulceata

Ingrediente:
  • 300 ml lapte
  • 300 ml smantana
  • 2 linguri zahar extrafin
  • 1/4 coaja de portocala
  • 1 pastaie de vanilie, despicata
  • 1 baton scortisoara
  • 50 gr orez alb
  • nucsoara rasa
  • 1 cana dulceata de zmeura
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Puneti pe foc laptele cu smantana, zaharul, coaja de portocala, scortisoara si pastaia de vanilie.
Aduceti la fierbere si opriti focul.
Lasati deoparte 30 de minute.

Puneti orezul intr-o forma de copt unsa (cu capacitatea de 1 litru) si strecurati deasupra amestecul de lapte aromat. Amestecati.
Razuiti nucsoara deasupra si dati la cuptor 30 de minute pana se rumeneste.

Puneti dulceata cu 125 ml apa intr-o craticioara la foc mic si amestecati cu telul.
Lasati pe foc 5 minute si serviti budinca de orez cu acest sos cald.

Foto: Flickr


Pofta buna!