Umplutura pentru pui sau curcan
Umpleti puiul la cuptor cu acest amestec de ierburi aromate si seminte de pin.
Ingrediente:
- 200 gr miez de paine, maruntit
- 125 gr unt
- 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
- 1 ceapa curatata si tocata fin
- 1 fir de rozmarin tocat (numai frunzele)
- 1 fir de cimbru tocat (numai frunzele)
- 6 frunze de salvie, tocate
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 50 gr seminte de pin
- 3 linguri patrunjel tocat
- 1 lingurita sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Topiti untul intr-o tigaie si sotati ceapa si usturoiul 5 minute, sau pana se inmoaie, cu grija sa nu se arda.
Adaugati ierburile (mai putin patrunjelul), amestecati si lasati pe foc 1 minut, dupa care puneti si miezul de paine si amestecati bine.
Adaugati coaja de lamaie rasa si semintele de pin si asezonati cu sare si piper.
Lasati la foc mediu 6-7 minute, pana incepe sa se rumeneasca painea.
Luati de pe foc, adaugati patrunjelul tocat si amestecati.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!