Site coolinaria.ro

Umplutura pentru pui sau curcan


Umpleti puiul la cuptor cu acest amestec de ierburi aromate si seminte de pin.

Umplutura pentru pui sau curcan

Ingrediente:
  • 200 gr miez de paine, maruntit
  • 125 gr unt
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 ceapa curatata si tocata fin
  • 1 fir de rozmarin tocat (numai frunzele)
  • 1 fir de cimbru tocat (numai frunzele)
  • 6 frunze de salvie, tocate
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 50 gr seminte de pin
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingurita sare
  • piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Topiti untul intr-o tigaie si sotati ceapa si usturoiul 5 minute, sau pana se inmoaie, cu grija sa nu se arda.
Adaugati ierburile (mai putin patrunjelul), amestecati si lasati pe foc 1 minut, dupa care puneti si miezul de paine si amestecati bine.
Adaugati coaja de lamaie rasa si semintele de pin si asezonati cu sare si piper.
Lasati la foc mediu 6-7 minute, pana incepe sa se rumeneasca painea.
Luati de pe foc, adaugati patrunjelul tocat si amestecati.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!