Puteti prepara acest fel de mancare cu 2 zile in avans, pastrand puiul si strugurii la rece, separat.
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu.
Asezonati pulpele cu sare.
Prajiti pulpele in mai multe etape, ca sa nu aglomerati tigaia.
Lasati-le pe foc 10-12 minute, cat sa se rumeneasca, intorcandu-le o data.
Transferati pulpele gatite intr-un castron mare.
Pastrati in tigaie aprox. 2 linguri grasime.
Adaugati strugurii si gatiti-i 3 minute, cat sa se inmoaie.
Cu ajutorul unei palete cu gaurele, transferati boabele de struguri intr-un castronel.
Micsorat flacara si adaugati ceapa cu un praf de sare.
Sotati ceapa 6-7 minute, amestecand des.
Adaugati usturoiul si mai sotati 1-2 minute, cat sa se inmoaie.
Turnati vinul si lasati sa fiarba inabusit pana se reduce sosul la jumatate, aprox. 5 minute.
Puneti pulpele de pui inapoi in tigaie.
Adaugati supa de pui si presarati cimbru.
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit 25 de minute, pana se fragezeste bine carnea.
Transferati puiul intr-un castron.
Mariti flacara si lasati sa scada sosul din tigaie pana obtineti aprox. 600-650 ml. Ar trebuie sa dureze 10-12 minute maxim.
Intr-un castronel, amestecati smantana cu amidonul, dupa care incorporati cu telul smantana in sos.
Lasati pe foc, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa sosul, aprox. 1-2 minute.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.
Puneti pulpele inapoi in tigaie.
Fierbeti inabusit la foc mic pana se incalzeste bine toata carnea.
Adaugati strugurii pusi deoparte si amestecati.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!