Site coolinaria.ro

Pui cu struguri


Puteti prepara acest fel de mancare cu 2 zile in avans, pastrand puiul si strugurii la rece, separat.

Pui cu struguri

Ingrediente:
  • 15 ml ulei de masline
  • 1,5 kg pulpe de pui, cu os
  • sare
  • 150-200 gr boabe de struguri, fara samburi
  • 300 gr ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 750 ml vin alb demisec
  • 500 ml supa de pui
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat (sau 1 lingurita uscat, maruntit)
  • 125 ml smantana
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu.
Asezonati pulpele cu sare.
Prajiti pulpele in mai multe etape, ca sa nu aglomerati tigaia.
Lasati-le pe foc 10-12 minute, cat sa se rumeneasca, intorcandu-le o data.
Transferati pulpele gatite intr-un castron mare.

Pastrati in tigaie aprox. 2 linguri grasime.
Adaugati strugurii si gatiti-i 3 minute, cat sa se inmoaie.
Cu ajutorul unei palete cu gaurele, transferati boabele de struguri intr-un castronel.
Micsorat flacara si adaugati ceapa cu un praf de sare.
Sotati ceapa 6-7 minute, amestecand des.
Adaugati usturoiul si mai sotati 1-2 minute, cat sa se inmoaie.
Turnati vinul si lasati sa fiarba inabusit pana se reduce sosul la jumatate, aprox. 5 minute.

Puneti pulpele de pui inapoi in tigaie.
Adaugati supa de pui si presarati cimbru.
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit 25 de minute, pana se fragezeste bine carnea.
Transferati puiul intr-un castron.

Mariti flacara si lasati sa scada sosul din tigaie pana obtineti aprox. 600-650 ml. Ar trebuie sa dureze 10-12 minute maxim.
Intr-un castronel, amestecati smantana cu amidonul, dupa care incorporati cu telul smantana in sos.
Lasati pe foc, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa sosul, aprox. 1-2 minute.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.

Puneti pulpele inapoi in tigaie.
Fierbeti inabusit la foc mic pana se incalzeste bine toata carnea.
Adaugati strugurii pusi deoparte si amestecati.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!