Completarea puiului cu chorizo este de inspiratie spaniola, dar ce-i da un gust cu adevarat deosebit acestei retete este combinatia de stafide cu vin rosu.
Intr-o oala suficient de mare, incingeti uleiul de masline la foc mediu spre tare.
Dupa ce se incinge uleiul, adaugati bucatile de pui si gatiti-le, intorcand din cand in cand, pana se rumenesc - aprox. 6-8 minute.
Dupa ce se rumeneste puiul, scoateti-l din oala si lasati-l deoparte.
Mai adaugati ulei in oala, daca e necesar, si sotati ceapa cu usturoiul 3-4 minute.
Apoi, adaugati cubuletele de chorizo si gatiti-le pana se rumenesc, aprox. 2-3 minute.
Adaugati stafidele, frunza de dafin si oregano.
Adaugati rosiile zdrobite, cate 50-60 de grame odata, amestecand incontinuu.
Asteptati 2 minute pana sa adaugati urmatoarea tura de rosii.
Astfel, sosul se ingroasa si se intensifica aroma.
Adaugati vinul si ajustati cu sare si piper, dupa gust.
Adaugati puiul rumenit si amestecati sa se acopere bine cu sos.
Acoperiti oala si micsorati flacara.
Lasati sa se inabuse 20 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!