Piure de cartofi dulci
Obtineti o garnitura inedita pentru friptura preferata!
Ingrediente:
- 3 kg cartofi dulci
- 120 gr unt nesarat, topit
- 125 ml smantana, calduta
- 30 ml sirop de artar
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 205 grade Celsius.
Intepati fiecare cartof de 2 ori cu furculita si coaceti-i intr-o tava intinsa tapetata cu folie de aluminiu, in treimea de jos a cuptorului, pana se inmoaie foarte bine, aprox. 1 ora.
Scoateti cartofii din cuptor si lasati-i sa se mai raceasca putin.
Taiati cartofii in doua pe lungime si scoateti-le miezul fiert cu lingurita intr-un castron suficient de mare.
Zdrobiti bine cartofii, dupa care adaugati untul, smantana si siropul de artar, condimentati cu sare si piper si amestecati.
Foto: Flickr
Pofta buna!