Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Frecati untul cu cele 2 tipuri de zahar.
Adaugati ouale si esenta de vanilie si bateti cu telul pana se omogenizeaza.
Separat , cerneti faina cu bicarbonatul de sodiu.
Adaugati jumatate din amestecul de faina peste cel de unt, amestecand cu telul sau mixand la viteza mica pana se incorporeaza.
Adaugati laptele batut si amestecati, apoi restul de faina.
Ungeti 12 forme de briose si puneti in ele cateva linguri de aluat, pana la maxim jumatate din inaltimea formelor.
Taiati prunele in doua si scoateti-le samburii.
Puneti o jumatate de pruna in fiecare forma de briosa, cu partea taiata in sus, apsand-o usor in aluat, pana ajunge la acelasi nivel.
Presarati zahar brun pe prune.
Dati la cuptor 25-30 de minute, pana se rumenesc briosele.
Foto: Flickr
Pofta buna!