Site coolinaria.ro

Fursecuri cu portocale


Fursecurile de casa sunt o optiune excelenta de desert. Incercati si aceasta reteta aromata cu coaja de portocala!

Fursecuri cu portocale

Ingrediente:
  • Pentru 24 fursecuri:
  • 280 gr faina
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 gr unt nesarat, moale
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr zahar brun
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • 1 ou
  • 85 gr ciocolata cu lapte, maruntita
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.

Amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea.
In alt castron, mixati untul cu cele 2 tipuri de zahar si coaja de portocala, pana obtineti o crema omogena, pufoasa.
Adaugati oul si, daca doriti, colorantul portocaliu. Mixati bine.
Adaugati amestecul de faina peste cel de unt si mixati pana se incorporeaza.

Intr-o tava de copt neunsa, puneti cate o lingura de aluat, la distanta de 2-3 cm intre ele.
Dati la cuptor 12-15 minute, sau pana se rumenesc fursecurile pe margini.
Lasati sa se raceasca in tava 3 minute.
Scoateti fursecurile din tava si lasati-le sa se raceasca de tot pe gratar.

Topiti ciocolata la microunde, amestecand din 30 in 30 de secunde.
Stropiti fursecurile reci cu ciocolata topita.


Pofta buna!