Site coolinaria.ro

Cod in stil galician


Acest fel de mancare spaniol se prepara in mod traditional cu merluciu.

Cod in stil galician

Ingrediente:
  • 4 fileuri de cod de aprox. 200-225 gr fiecare
  • sare
  • 4 cartofi mari, curatati si feliati gros
  • 1 ceapa medie, feliata
  • 1 frunza dafin
  • 4 fire patrunjel
  • 120 ml ulei de masline
  • 8 catei de usturoi, feliati
  • 1 lingura boia de ardei
Mod de preparare:
Asezonati codul cu sare.
Puneti cartofii, ceapa, frunzele de dafin si patrunjelul intr-o craticioara, sarati si acoperiti cu apa.
Fierbeti 15 minute.
Micsorati flacara, adaugati pestele si lasati sa fiarba inabusit inca 5 minute.
Incingeti uleiul si prajiti usturoiul pana se rumeneste.
Scurgeti cartofii, ceapa si codul, indepartand frunzele de dafin si firele de patrunjel, si impartiti in 4 farfurii (cate un file de cod in fiecare).
Luati usturoiul de pe foc si adaugati imediat boia de ardei.
Amestecati si turnati sosul de usturoi peste pestele cu cartofi si ceapa.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!