Serviti aceste chifle-biscuiti consistente unse cu unt la micul dejun. Sunt o alegere excelenta si alaturi de un bol de supa fierbinte.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Puneti boabele de porumb intr-o oala si acoperiti cu apa.
Fierbeti la foc mic 5 minute si scurgeti bine.
Amestecati faina cu praf de copt, sare si chili pudra.
Frecati untul in acest amestec pana capata consistenta de firimituri (crumble fin).
Adaugati branza cheddar rasa si porumbul. Amestecati.
Adaugati laptele in fir subtire si omogenizati aluatul - va fi usor lipicios.
Framantati usor aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina si impartiti-l in 10 bucati.
Modelati usor intre palme, sa-i dati forma rotunda si puneti "biscuitii" intr-o tava de copt unsa.
Ungeti-i cu putin lapte si presarati branza cheddar rasa.
Dati la cuptor 10-12 minute sau pana cresc si devin aurii.
Cand ii "ciocaniti" pe fund, ar trebui sa sune a gol.
Foto: Flickr
Pofta buna!