Site coolinaria.ro

Gratin de praz cu sunca


Serviti acest preparat cu rosii. Optional, puteti opta si pentru paste, ca sa fie mai satios si sa ajunga pentru mai multe persoane.

Gratin de praz cu sunca

Ingrediente:
  • 4 buc. praz
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • putin cimbru proaspat
  • 150 gr jambon, feliat subtire
  • 100 gr branza cheddar (pentru sos)
  • 350 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri pesmet
  • 25 gr branza cheddar rasa (pentru presarat)
  • putina branza cu mucegai albastru
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Curatati prazul si, daca folositi mai multe vase mici pentru gratin, taiati-l in doua, altfel, il puteti lasa intreg.
Fierbeti prazul in apa cu sare 8 minute sau pana se inmoaie. Scurgeti bine.
Intre timp, preparati sosul de branza astfel:
Topiti untul cu un praf de sare si piper si, dupa ce se topeste, incorporati faina.
Adaugati laptele, amestecati cu telul si aduceti incet la fierbere.
Cand ajunge in acest punct, fara sa fierbeti, adaugati branza cheddar si amestecati bine cu telul.
Dupa ce se topeste branza, luati de pe foc.
Rulati prazul in felii de sunca si asezati-l intr-o tava de copt unsa.
Turnati deasupra sosul de branza.
Daca aveti timp, lasati sa se raceasca amestecul in tava, ca sa se inchege sosul - va fi mai usor de adaugat topping-ul, fara sa se scufunde in sos.
Amestecati bine pesmetul cu cheddar si branza cu mucegai maruntita.
Presarati uniform tava cu acest topping si dati la cuptor la 180 grade, fara capac, asezand tava in partea de sus a cuptorului.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!