Obtineti 4 portii de risotto destul de mici, dar satioase.
Incalziti supa.
Razuiti sfecla murata si pasati jumatate din cantitate in robotul de bucatarie.
Pastrati separat sfecla rasa si piureul de sfecla.
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si adaugati cateva prafuri de piper negru.
Sotati ceapa 5 minute, fara sa se rumeneasca.
Sotati usturoiul 1 minut.
Adaugati orezul si amestecati, ca sa se acopere cu ulei.
Amestecati sfecla rasa cu jumatate din frunzele de cimbru si adaugati in tigaie. Lasati sa se incalzeasca uniform.
Adaugati treptat supa fierbinte, cate 1 polonic odata.
Asteptati ca orezul sa absoarba supa inainte de a mai adauga. Acest procedeu dureaza aprox. 25-35 de minute.
Cand ajungeti la ultimul polonic, adaugati-l impreuna cu piureul de sfecla si asigurati-va ca orezul absoarbe o mare parte din lichid.
Adaugati mixul de salata si jumatate din cantitatea de branza.
Lasati sa se "ofileasca" frunzele si sa se topeasca branza in orez, facandu-l cremos.
Serviti acest risotto cu salata si branza de capra ramasa.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!