Site coolinaria.ro

Porumb murat


Serviti acest condiment aparte cu burgerii de casa preferati sau friptura la gratar.

Porumb murat

Ingrediente:
  • 5 conserve de porumb
  • 1 varza mica
  • 1 telina mica (frunzele)
  • 4 cepe medii
  • 2 ardei copti
  • 2 L otet din vin alb
  • 500 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 50 gr sare
  • 1 lingurita mustar pudra
  • 4 lingurite seminte de mustar
  • 1 lingurita turmeric pudra
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute, sau mai mult, dupa gust
Mod de preparare:
Scurgeti porumbul din conserve.
Tocati varza, frunzele de telina, ceapa si ardeii copti in robotul de bucatarie, pana ajung de dimensiunea boabelor de porumb.
Puneti toate legumele intr-o oala impreuna cu 1 litru de otet.
Puneti ingredientele ramase (condimente) in celalalt litru de otet si amestecati bine.
Adaugati acest amestec in oala.
Aduceti la fierbere, micsorati flacara si lasati sa se inabuse 45 de minute.
Lasati sa se raceasca si turnati in borcane sterilizate cu ajutorul unei linguri.
Depozitati minim 1 saptamana in camara (loc racoros, fara lumina) inainte de a servi.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!