In asteptarea Craciunului, ne imbogatim gama de dulciuri cu aceste fursecuri vanilate cu miere si scortisoara.
Cerneti intr-un castron faina cu bicarbonatul de sodiu si condimentele si amestecati sa se combine. Lasati deoparte.
Mixati untul cu zaharul, adaugati oul si continuati sa mixati pana se incorporeaza.
Adaugati mierea si esenta de vanilie si amestecati sa se omogenizeze.
Adaugati amestecul de faina si formati aluatul.
Acoperiti cu folie alimentara si dati la rece peste noapte, ca sa-si raspandeasca aroma condimentele.
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Rulati bilute de aluat (cate o lingura / aprox. 20 grame) si asezati-le in tavi de cuptor tapetate cu hartie de copt, la 2 cm distanta unele de altele.
Dati la cuptor 15 minute. Vor parea moi initial, dar se vor mai intari pe masura ce se racesc.
Mod de preparare glazura:
Cerneti zaharul pudra cu condimentele.
Adaugati apa si semintele pastaii de vanilie si bateti cu telul pana obtineti o crema fina, fara cocoloase.
Inmuiati fursecurile in acest amestec si lasati-le pe un gratar pana se intareste glazura.
Depozitati fursecurile intr-un recipient etans.
Foto: Flickr
Pofta buna!