Pui cu lamaie si whisky
O marinata deosebita pentru pulpele de pui, care merge de minune cu o garnitura de sparanghel la cuptor.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 2 cepe
- zeama de la 1 1/2 lamaie
- 60 ml ulei de masline
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute (chili)
- 90 ml whisky
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Tocati ceapa.
Intr-un castron, amestecati ulei cu zeama de lamaie, oregano, busuioc, fulgi de ardei iute, whisky si usturoi.
Asezonati pulpele de pui cu sare si piper si marinati-le in acest amestec 30 de minute.
Puneti pulpele cu marinata intr-o oala cu capac si dati la cuptor.
Coaceti friptura 3 ore, pana scade zeama aproape complet.
Din 30 in 30 de minute, stropiti friptura cu marinata din oala.
Foto: Flickr
Pofta buna!