Site coolinaria.ro

Sos de rubarba cu stafide


Dn ingredientele date rezulta o cantitate semnificativa de sos, dar se pastreaza foarte bine la congelator si il puteti folosi atat ca garnitura pentru fripturi, cat si in pilaf.

Sos de rubarba cu stafide

Ingrediente:
  • 200 gr zahar tos
  • 150 gr zahar brun
  • 120 ml otet de orez
  • 60 ml otet balsamic
  • 3 linguri ghimbir ras
  • 3 linguri pudra de usturoi
  • 1 lingura chimen
  • 1/2 lingura scortisoara
  • 1 lingurita cuisoare
  • 1/2 lingurita pudra curry
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1,6 kg rubarba, taiata cubulete
  • 1 ceapa rosie mare, tocata
  • 115 gr stafide
Mod de preparare:
Puneti intr-o oala mare cele 2 tipuri de zahar si otet, pudra de usturoi, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, curry si boia de ardei.
Amestecati si aduceti la fierbere.
Adaugati rubarba, ceapa si stafide.
Mariti flacara si gatiti 20 de minute, pana se inmoaie rubarba si se ingroasa usor amestecul.
Lasati sa se raceasca de tot si depozitati la rece (frigider sau congelator, in functie de cat de repede veti consuma sosul).

Foto: Flickr


Pofta buna!