Site coolinaria.ro

Pizza cu bacon si varza


Varza de Bruxelles este o completare inedita pentru aceasta savuroasa pizza de casa.

Pizza cu bacon si varza

Ingrediente:
  • aluat pizza (cumparat sau preparat dupa reteta preferata)
  • 3 fasii bacon, tocate
  • 2 catei de usturoi, feliati subtire
  • 35 gr branza cheddar rasa
  • 60 gr mozzarella rasa
  • 5-6 verze de Bruxelles mari, maruntite
  • 1/2 ceapa rosie, feliata
  • 15 ml ulei de masline + extra pentru uns tava
  • 15 ml otet balsamic
  • fulgi de ardei iute
  • sare si piper
  • 30 gr branza feta, maruntita
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 260 grade Celsius.
Prajiti baconul cateva minute la foc tare si lasati la scurs pe prosoape de hartie.
Ungeti cu ulei o tava de copt de aprox. 30 x 45 cm.
Intindeti aluatul pe dimensiunea tavii si apasati usor pe margini, pentru a crea o mica bordura.

Intr-un castronel, amestecati uleiul de masline cu otetul balsamic si adaugati varza de Bruxelles maruntita. Amestecati bine.
Presarati aluatul de pizza in strat uniform cu branza cheddar, mozzarella, bacon, usturoi, ceapa rosie si varza de Bruxelles.
Asezonati cu fulgi de ardei iute, sare si piper.
Dati la cuptor 18-20 de minute.
Presarati branza feta, feliati si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!