Site coolinaria.ro

Desert cu lamaie


Acest desert pufos si aromat se poate prepara si cu lime. Se poate servi rece sau caldut, cu inghetata de vanilie.

Desert cu lamaie

Ingrediente:
  • 3 oua mari
  • 375 ml lapte integral
  • 200 gr zahar + 2 linguri
  • 30 gr faina
  • 35 gr unt, topit
  • 80 ml zeama de lamaie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti 6 vase ramekin cu capacitatea de 250 ml (sau 8 cu capacitatea de 180 ml).
Separati ouale, punand galbenusurile intr-un castron si albusurile in bolul mixerului.
Adaugati laptele peste galbenusuri si bateti cu telul sau o furculita.
Mixati albusurile spuma si transferati-le temporar intr-un castron.

Puneti in bolul mixerului zaharul si faina si amestecati.
Turnati untul topit peste amestecul de faina si zahar si mixati.
Adaugati zeama si coaja rasa de lamaie, setati viteza mixerului la minim si mixati pana se omogenizeaza.
Cand se omogenizeaza compozitia, turnati treptat amestecul de lapte si galbenusuri.
Adaugati albusurile si incorporati-le usor.

Puneti vasele ramekin intr-o tava de cuptor si impartiti ele amestecul in mod egal.
Puneti tava in cuptor si turnati usor in ea un strat de apa de 2-3 cm.
Coaceti 35-40 de minute la 175 grade, pana se rumenesc usor deasupra. Serviti cu frisca sau inghetata de vanilie.

Foto: Flickr


Pofta buna!