Suprapuneti biscuiti de casa de marimi diferite si obtineti braduti de Craciun dulci care abia asteapta sa fie devorati!
Intr-un castron mare, frecati untul cu cele 2 tipuri de zahar.
Adaugati ouale si vanilia si mixati.
In alt castron, amestecati faina cu scortisoara si sare si adaugati acest amestec peste cel cu oua si zahar. Mixati.
Impartiti aluatul obtinut in doua si inveliti fiecare bucata in folie alimentara.
Dati la rece o ora.
Luati una din bucatile de aluat si rulati-o sub forma unui cilindru de 35 cm lungime.
Taiati o treime din cealalta bucata si rulati ambele bucati sub forma de cilindru, tot de 35 cm lungime.
Veti obtine trei rulouri de aluat de lungimi egale si grosimi diferite.
Turnati zahar colorat pe o hartie de copt si rulati bucatile de aluat prin zahar pana se acopera complet.
Dati la rece 4 ore sau pana se intareste suficient aluatul pentru a fi feliat.
Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Scoateti un rulou de aluat si feliati-l de 6 mm grosime.
Asezati feliile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la aprox. 1 cm distanta unele de altele.
Dati la cuptor 8-10 minute sau pana se rumenesc usor pe margini.
Scoateti biscuitii din tava imediat si lasati-i sa se raceasca pe un gratar.
Repetati etapele pentru celelalte 2 rulouri de aluat.
Dupa ce s-au racit toti biscuitii, lipiti-i intre ei cu glazura, incepand cu cel mai mare si terminand cu cel mai mic biscuite.
Ornati tot cu glazura sau cu bombonele colorate.
Foto: Flickr
Pofta buna!