Site coolinaria.ro

Clatite cu banane si bacon


Cantitatile date sunt pentru 24 de clatite pufoase, perfecte pentru micul dejun.

Clatite cu banane si bacon

Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 200 gr zahar brun
  • 125 ml sirop de artar
  • 120 gr unt
  • 6 banane feliate
  • 4 oua, batute
  • 300 ml lapte amestecat cu 300 ml frisca
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 3/4 lingura scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 450 gr bacon, taiat cubulete
  • 150 gr granola
Mod de preparare:
Sotati baconul intr-o tigaie mare pana-si lasa toata grasimea si se patrunde complet.
Lasati baconul deoparte sa se raceasca in timp ce amestecati restul ingredientelor.

Cerneti impreuna ingredientele uscate (faina, sare, zahar, bicarbonat de sodiu, praf de copt, scortisoara si nucsoara) intr-un castron mare.
Adaugati granola in castron.
Adaugati ouale batute si amestecul de lapte cu frisca in timp ce amestecati usor cu telul pana obtineti un aluat fin.
Adaugati bananele si baconul in amestec.
Amestecati usor cu telul, pentru ca aluatul mixat prea mult nu creste cum trebuie.
Lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute inainte de a-l praji in tigaie.
Incercati sa pastrati temperatura de gatit la 160-175 grade si nu folositi prea mult unt.

Asezati cate 3 clatite una peste alta intr-o farfurie si stropiti cu sirop de artar.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!