Site coolinaria.ro

Prajitura cu fructe si nuci


Cantitatile date sunt pentru un delicios chec de casa cu merisoare, afine, nuci si rom, cu dimensiunea de aprox. 10 x 20 cm.

Prajitura cu fructe si nuci

Ingrediente:
  • 1 ou mare
  • 65 gr zahar tos
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 30 ml ulei de masline
  • 155 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 125 ml zeama de portocala
  • 1/2 cana afine
  • 1/2 cana merisoare uscate
  • 1/2 cana miez de nuca prajit, taiat bucatele
  • 30 ml zeama de portocala
  • 30 ml rom
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius.
Ungeti cu unt o forma de copt de aprox. 10 x 20 cm si tapetati-o cu faina.

Intr-un castron mare, amestecati ouale cu zahar, coaja de portocala si ulei cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu mixerul.
In alt castron, amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Adaugati jumatate din ingredientele uscate in cel de oua si amestecati cu telul.
Adaugati zeama de portocala (125 ml) si amestecati.
Adaugati si restul de faina si omogenizati cu telul.
Adaugati miezul de nuca, afinele si merisoarele si omogenizati.
Turnati aluatul in forma de copt si neteziti suprafata cu dosul unei linguri.
Dati la cuptor 30-35 de minute, sau pana se rumeneste prajitura.

Puneti tava pe un gratar.
Amestecati romul cu zeama de portocala (30 ml) si turnati peste prajitura fierbinte.
Lasati sa se raceasca prajitura in tava minim 10-15 minute, pana la o ora, ca sa se insiropeze bine.
Scoateti cu grija prajitura din tava si lasati-o sa se raceasca de tot pe un gratar.

Sfatul bucatarului:
Dati afinele si merisoarele printr-o lingura de faina inainte de a le adauga in compozitie, ca sa nu se afunde prea mult in tava in timpul coacerii.

Foto: Flickr


Pofta buna!