Serviti un delicios cod "en papillote" cu lamaie si cimbru, pe pat de morcovi si praz.
Puneti gratarul cuptorului putin mai jos de mijloc si preincalziti la 230 grade Celsius.
Amestecati intr-un castronel untul cu 1/4 din coaja de lamaie, tot cimbrul, jumatate din usturoi, un varf de cutit de sare si tot atata de piper.
In alt castronel, amestecati 1 lingura de patrunjel cu restul cojii de lamaie si jumatatea ramasa de usturoi.
Lasati deoparte.
Amestecati intr-un castron prazul si morcovul cu sare si piper.
Taiati 4 foi de aluminiu de 30 cm latime si asezati doua din ele pe blatul de lucru.
Puneti in mijlocul fiecarei folii o gramajoara de praz si morcov, facand un pat pentru peste.
Stropiti legumele cu vin.
Tamponati fileurile de cod cu servetele si asezonati-le cu sare si piper.
Asezati fileurile deasupra legumelor si ungeti-le cu amestecul de unt.
Acoperiti cu bucatile de folie ramase si impaturiti o margine de 2-3 cm de jur imprejur.
Sigilati pachetele impaturind de inca 2 ori marginea de folie facuta, ca sa nu se desfaca la aburi.
Puneti pachetele intr-o tava de cuptor si coaceti 15 minute.
Scoateti pachetele din cuptor si desfaceti cu grija folia, ca sa nu va opareasca aburul dinauntru.
Cu o spatula, transferati pe farfurii pestele pe pat de legume, cu toata zeama lasata.
Presarati cu amestecul de patrunjel si serviti cu sferturi de lamaie.
Foto: Flickr
Pofta buna!