Site coolinaria.ro

Cartofi cu parmezan


Acesti mici cartofi umpluti cu branza sunt garnitura ideala pentru peste.

Cartofi cu parmezan

Ingrediente:
  • 16 cartofi rosii mici (aprox. 5 cm diametru)
  • 12 catei de usturoi
  • 125 ml ulei de masline
  • 10 frunze de busuioc
  • 225 gr parmezan ras
  • 250 ml maioneza
  • boia de ardei, pentru decor
Mod de preparare:
Puneti cartofii in apa rece cat sa-i acopere, adaugati o lingura de sare si puneti-i pe foc.
Lasati sa fiarba inabusit pana se inmoaie, aprox. 12 minute.
Scurgeti cartofii si clatiti-i sub jet de apa rece.
Dati la rece 40 de minute, cat sa ajunga la temperatura camerei.

Intre timp, sotati usturoiul intr-o craticioara cu ulei, amestecand din cand in cand, pana se rumeneste, aprox. 12 minute.
Scurgeti usturoiul si pastrati uleiul pentru alte intrebuintari.
Zdrobiti usturoiul pana obtineti consistenta de pasta.

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius, cu gratarul pus pe mijloc.
Maruntiti busuiocul si amestecati-l cu pasta de usturoi, parmezan ras si maioneza.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Cu o lingurita, scobiti cartofii reci, lasand o coaja de 5-6 mm.

Umpleti cartofii cu amestecul de branza cu usturoi si puneti-i intr-o tava de copt.
Dati-i la cuptor 20 de minute, pana se topeste parmezanul si incepe sa bolboroseasca.
Serviti-i presarati cu boia de ardei.

Foto: Flickr


Pofta buna!