Site coolinaria.ro

Crochete de dovlecei


Serviti aceste delicioase crochete cu salata verde si maioneza cu usturoi.

Crochete de dovlecei

Ingrediente:
  • 200 gr orez
  • 100 gr parmezan ras
  • 100 gr piept de pui la gratar, maruntit
  • 100 gr crema de branza moale
  • 2 oua fierte tari, curatate si tocate
  • 1 ou crud
  • 50 gr faina
  • pesmet pentru crochete
  • ulei de masline pentru friteuza
  • 200 gr dovlecel ras (sau zucchini)
  • sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Incingeti un strat de 2,5 cm de ulei de masline in friteuza la 180 grade Celsius - nu lasati sa fumege!

Fierbeti orezul neclatit timp de 20 de minute.
In ultimele minute de fiert, adaugati dovlecelul ras, ambele tipuri de branza (parmezan si crema), carnea gatita tocata si ouale fierte tocate.
Amestecati bine si presarati faina peste amestec. Asezonati cu sare si piper.
Omogenizati si luati amestecul de pe foc. Lasati sa se raceasca pana ajunge la o temperatura la care puteti manevra compozitia.

Bateti un ou intr-un castronel.
Luati cate o lingura din compozitie, modelati-o intre palme si dati-o prin oul batut, apoi prin pesmet.
Prajiti crochetele in friteuza in mai multe transe, aproximativ 4 minute pentru fiecare sau pana se rumenesc uniform.
Lasati crochetele la scurs pe prosoape de hartie.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!