Site coolinaria.ro

Chiftele picante


Completati reteta preferata de chiftele cu ardei iute, menta si oregano.

Chiftele picante

Ingrediente:
  • 450 gr carne de vita slaba, tocata
  • 75 gr ceapa data prin razatoare
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • un varf de cutit de menta uscata
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 2 felii paine alba, fara coaja
  • 125 ml vin alb
  • 1 ou batut
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • faina
  • ulei de masline pentru prajit
Mod de preparare:
Amestecati carnea tocata cu ceapa, usturoi, sare, piper, oregano, fulgi de ardei iute si menta.
Inmuiati painea in vin.
Adaugati painea inmuiata si oul batut in compozitie si framantati bine.
Formati intre palme mingiute de aprox. 2,5 cm diametru si turtiti-le usor.
Dati prin faina si apoi prajiti in uleiul incins pana se rumenesc.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!